Hopp til hovedinnholdet

Føler meg diskriminert fordi jeg ikke er norsk,og aldri velkommen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Føler at jeg blir diskriminert / sett anneledes på av lærerene fordi jeg ikke har norske røtter. Jeg flyttet hit da vi gikk i barnehagen men har aldri følt meg velkommen her. Det føles som jeg sitter fast i en boks som jeg ikke slipper ut av, og at lærerene (og elevene) ikke vil se på meg som noe annet enn "den utlandske jenta" , men jeg vil vise at jeg er mer enn det. Samtidig vil jeg ikke tilberinge resten av livet ved å måtte "bevise" at jeg er god nokk. Vet ikke hvilket svar jeg forventer, men vil vise andre i samme situasjon at de ikke er alene.

Besvart 03.06.2019 09:53
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til Ung.no. 

Det her synes jeg var leit å lese. Ingen har rett til å diskriminere deg med bakgrunn i din etniske bakgrunn. Dessverre er du ikke alene som du forteller om å ha den følelsen. 

Alle har rett til lik utdannelse og behandling på skole og i arbeidsliv helt uavhengig av hvor i verden du kommer fra.

Diskriminering er det samme som usaklig forskjellsbehandling.  

Definisjonen på diskriminering: 

 Å forskjellsbehandle vil si å behandle en person dårligere enn en annen på grunn av personens funksjonsevne, religion, hudfarge, nasjonale eller etniske opprinnelse, kjønn, seksuell legning og kjønnsidentitet, leveform eller politisk orientering.

I Norge har vi lover som forbyr diskriminering, Arbeidsmiljøloven og Likestilling og diskrimineringsloven.

Disse lovene blir benyttet i forhold som  oppfattes som diskriminering eller forskjellsbehandling. 

Det kan være fint å få diskutere den typen følelser og opplevelser med en voksen person. På skolen har du helsesykepleier som du kan snakke med om hvordan du opplever lærere og skolen. Sammen kan dere se om det er noe som kan gjøres i klassen og skolen som kan gi deg en bedre hverdag . 

Håper det du får informasjon om her kan være til hjelp. 

Jeg har lagt med noen artikler. Den ene artikkelen er om diskriminering.  

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er diskriminering?

Hånd mot vindu(colourbox.com)

Diskriminering kan forklares med at noen behandles forskjellig på en usaklig måte. Dette kan skyldes manglende kunnskap, og ikke et ønske om å behandle folk forskjellig.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering