Hopp til hovedinnholdet

Idolet mitt snakker stygt om religion på twitter, er dette diskriminering?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Dette er en ting som plager meg ganske mye, begynte også med selvskading på grunn av dette... Idolet mitt er imot religion, og på Twitter skriver han masse disrespektfult. F.eks. når han i fjor skulle ønske god jul, skrev han "Happy MYTHmas", i en video med religiøse skrev han at han hadde lyst til å kvele alle sammen i den videoen, han skriver masse morsomheter om religion, latterliggjører religiøse, legger ut blasfemiske videoer og følger en som liksom skal late som han er Gud og legger ut slemme ting. Det sårer veldig, det er så mange ting han har skrevet, kommentert og lagt ut at det er helt vondt. Jeg har respekt for at han ikke tror, han er fornuftig på sine synspunkter, også mot religion, men det er bare MÅTEN han får fram en del ting på som gjør vondt. Er dette diskriminering, eller er dette enkelt og greit noe som han har full rett til og som bare er noe jeg burde komme over?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

 

Jeg tror nok det du snakker omfattes av ytringsfriheten. Jeg forstår at du er skuffet og blir såret over at noen du ser opp til rakker ned på noe som betyr mye for deg.

 

Det er nok mange som setter uttalelsene sine på spissen i sosiale medier,og gjør seg mer ekstreme enn de er. Du må kanskje tenke degom du vil brukekrefterpå noen som ytrer seg på den måten.

 

Om du klarer å komme over det kjenner du vel best, men jeg tror beste vil være om du klarer å overse dette og bruker tiden din på andre som ikke sårer deg!

 

Håper dette er til nytte for deg! 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering