Hopp til hovedinnholdet

Anmeldt for tyveri. Saken henlagt. Konsekvenser?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! sitter her og undrer på et brev jeg fikk av politiet: Anmeldelse: tyveri fra person på offentlig sted De underrettes om at for deres vedkommende er forholdet henlagt etter bevisets stilling. Historien: Jeg var på en festival der jeg tydeligvis hadde fått tak i en fremmed person sin mobiltelefon i en massiv folkemengde. Noen få minutter senere blir jeg dratt avgårde av vakter til politi og anmeldt for grov tyveri? Jeg fikk heller aldri se selve mobiltelefonen eller motparten som utpekte meg. Det er forståelig at motparten reagerer slik når man ser en person som har dine verdisaker. Jeg ble aldri hørt, politiet tok meg ganske dårlig i mot og de hadde en ganske så provoserende/aggressiv holdning, men ikke truende. Så jeg ble bortvist fra stedet og pålagt om å være stille.. Så mitt spørsmål er; hvordan er dette et hinder for meg med tanke på ønske om søknad til politihøgskolen, hva står på rullebladet, hvordan ser fremtiden ut? -Fortvilet gutt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Siden det fremgår av politiet sitt brev at saken ble henlagt, har du ikke blitt straffet for dette. Det vil dermed heller ikke komme på noen politiattest (ditt "rulleblad"). Du er ansett som uskyldig.

Når det gjelder opptak til politihøgskolen, så er dette litt spesielt. Poltiiet vil ha innsyn i alle politiets registre - også der det står at saken din er henlagt. Ved et eventuelt intervju til opptak til skolen, vil du derfor risikere å bli stilt spørsmål ved hva som egentlig skjedde den gangen. Det jeg mener, er at du må være innstilt på å forklare deg ærlig om hva som skjedde den gangen. Men det vil nok ikke hindre deg i å komme inn på politihøyskolen.

Jeg forstår at det opplevdes dramatisk å bli dratt avgårde til politiet av vakter, og så bli bortvist av politiet. Håper likevel dette svaret vil gjøre deg mindre fortvilet.

Med vennlig hilsen

Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd