Hopp til hovedinnholdet

For noen måneder tilbake i tid FIKK jeg passordet til ei venninnes facebook

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Ung.no! Først av alt: Veldig flott initiativ, denne siden. Takk! For noen måneder tilbake i tid FIKK jeg passordet til ei venninnes (JA) facebook for å skrive en tekst for henne. Nå har det oppstått en kjempekonflikt som har vart i 6-7 år mellom JA og bestevenninna mi (JB), og denne gangen så grassalt - som da endte i at jeg og JA ikke lenger har kontakt. Forøvrig greit, mtp. vår ikketilstedeværende engasjement for vennskapet. Poenget er i alle fall at JA og "gjengen" har hatt en felles facebook-gruppechat som jeg da har vært inne å lest på, med JA's facebook. Grunnen? Det ble skrevet at de ønsket JB død og ensom, og mange grufulle ting jeg ikke ønsker å oppgi. Så, spørsmålet: Hva kan bli straffen? De vet ikke om at jeg har gjort dette, men JC (hun som er med meg og B) har også gjort dette - siden hun også har blitt fryst ut og gjort fryktelige ting mot. De har funnet ut om JC, og jeg vil naturligvis melde meg om hun får konsekvenser. De nevnte politi. Rulleblad? Bot? Hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å gi deg et konkret svar så vil du ikke risikere straff, bøter eller lignende ettersom du ikke har gjort noe ulovlig. Som et følge at hun selv ga deg passord til egen profil, har du i utgangspunktet rett til å gjøre det du selv ønsker med kontoen og hun er selv ansvarlig for eventuelle konsekvenser som kan påfølge ved å gjøre noe slikt. Her kan du altså senke skuldrene :)

Men som medmenneske og venninne bør du bestemme deg for å ikke bruke tilgangen du har fått. Er du i tvil, bør du spørre henne om hun fremdeles er enig i at du skal ha tilgangen.

Håper det besvarte ditt spørsmål.

Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Faceraper en annen

Facebook

Jeg ville ha det litt moro med en i klassen, og klarte å få med meg passordet hans til Facebook da han logget inn. Etterpå logget jeg og noen andre oss inn på kontoen hans og skrev en del ting på statusen hans og på andres tidslinje. Vi skrev kanskje litt stygge ting, men det var jo bare på spøk. Han og foreldrene hans ble skikkelig sure og sier at vi mobber han. Er dette så farlig?

Les mer

Bytt passord!

Husk å bytte passord

Å bytte passord kan virke masete, men det er gode grunner for å gjøre det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett