Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble nylig stoppet for promillekjøring med båt.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg ble nylig stoppet for promillekjøring med båt. Hadde 1,2 i promille. Hva tror du straffen min blir? jeg skal snart i retten etter og ha fyllekjørt med bil, så jeg håper ikke denne turen har noe og si på min utsettelse? Mvh en som angrer veldig!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Promille mellom 0,8 og 1,5 straffes med bøter. Er promillen høyere, kan straffen bli fengsel. Boten settes normalt til en tredels brutto månedsinntekt, men kan under skjerpede omstendigheter bli høyere. En annen sak med promille og båt er at du kan risikere å få en sperrefrist på å ta eventuelt båtførerbevis, dersom du ikke hadde dette fra før. Det kan videre påvirke sperrefristen på billappen.

 

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Disse lovbruddene gir prikker i førerkortet

Politimotorsykkel (colourbox.com)

Målet med prikkbelastning er å hindre uforsiktig kjøring for å få ned tallet på antall skadde og drepte i trafikken. Her kan du lese hvilke synder som gjør at du kan få prikker på førerkortet.

Les mer

Båtførerbevis

Båt på Mjøsa (foto: Endre Hesthagen)

Båtførerprøven er ment å gi et minimum av kunnskap så du kan ferdes sikkert og hensynsfullt i fritidsbåt. Les mer og sjekk om du må ha beviset for å kjøre båten din.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort