Hopp til hovedinnholdet

Straff for å dele video?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har sendt en video av min venn, til en av mine beste venner. Videoen hadde ikke noen sexuelle relasjoner, men personen ble veldig sur. Fjeset hans syntes nesten ikke på videoen heller. Jeg lurer på, om han politianmelder meg, hva kan straffen min bli da? Fjeset hans syntes nesten ikke, kanskje bare i er sekund eller noe. Videoen ble sendt på Snapchat til en god venn av meg, som også er en god venn av han. Jeg sendte det ikke til noen andre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Aldersgrensen for å være strafferettslig ansvarlig (det vil si at du kan straffes for lovbrudd) er i Norge 15 år. Det vil si at du som 14-åring ikke kan straffes for noe som helst. Foreldrene dine kan derimot bli orientert om saken hvis det utvikler seg til noe. Jeg tviler derimot på at det skjer i denne saken.
 
Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd