Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å se filmer og tv-serier på internett? 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Er det et lovbrudd å se på filmer og tv-serier på internett? Jeg vet at det er ulovlig å laste dem opp, og å laste dem ned, på ulovlige streaming-sider. Men er det også ulovlig å bare se dem på nettsiden uten å laste dem ned? Hvis det er ulovlig, kan dere vise til hvilken lov/paragraf det bryter med. Takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ved å se på filmer og tv serier på sånne nettsider kan det være at du gjør noe ulovlig. I Norge er det ulovlig med fildeling, og noen av de nettsidene der du kan se på filmer og tv serier gratis har en funksjon som gjør at når du ser på en film så deler du samtidig filer med andre som ser filmer, og dette er ulovlig. 

Du kan lese mer om dette i denne artikkelen.  Artikkelen handler om Popcorn Time, men andre lignende tjenester kan også være ulovlige etter norske regler, så hvis du vil være på den sikre siden bør du unngå å bruke noen av disse gratistjenestene.

Det er derimot ikke forbudt å se piratfilm eller piratkopierte TV-serier, så lenge det er snakk om streamet innhold og ikke en fil man laster ned.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd