Hopp til hovedinnholdet

hva står på min uttømmende politiattest?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Har fått jobb som vekter men trenger å levere inn en uttømmende politiattest før jeg begynner. Denne attesten har jeg nå fått og lurer derfor på hva som egentlig står på attesten i klartekst.? Øverst på attesten står det at jeg en gang har fått en bot (subsidiært ..dager fengsel), for overtredelse av strl. § 339 nr. 2, jfr. politivedt. for Oslo § 29, jfr. § 6, 1.ledd, litra e.. 18.08..20** - Vedtatt 18.08.20** Boten kan stemme med datoen, men hva står alle de paragrafene for? Attesten er av type uttømmende og utvidet. Kan dere svare meg på dette så hadde jeg blitt happy. Jeg hadde helt glemt av denne saken :( Hilsen forvirret.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I politiattesten din står det at du en gang fikk en bot for at du har overtrådt politivedtektene i Oslo § 29, jf. § 6, første ledd bokstalternativ e.  Du har ikke skrevet årstallet dette skal ha skjedd. Politivedtektene for Oslo kommune har endret seg flere ganger. Jeg klarer ikke å gi deg konkret svar på hva du fikk bot for, ettersom jeg ikke har årstall for når dette skal ha skjedd, og jeg da ikke finner politivedtektene for det året. Jeg finner ikke politivedtekter for Oslo med paragraf 29 og paragraf 6 med flere bokstavalternativer.

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med Oslo politidistrikt på telefon 22669750, og spørre etter de som har med politiattester å gjøre, på bevilgningsgruppen. De besvarer henvendelser knyttet til politiattester daglig, og de har taushetsplikt.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd