Hopp til hovedinnholdet

Jeg kjørte moped uten hjelm og ble stoppet av en mann som sa han er politi

Jente 16 år
 

Spørsmål

I går var jeg i bursdag. Vi skulle ut og jeg satt meg på mopeden og kjørte sakte. Jeg tenkte ikke på å ta på meg hjelm da jeg kun fulgte etter de andre.Ei venninne av meg hoppet på,og vi kjørtepå fortauet langs en vei.Da vi kom til enden var det et lyskryss, og da det stoppet en bil rett ved siden av oss (mens vi hadde trange kjoler osv, som virket litt vel suspekt, og etter mange hendeler i området gjorde dette meg redd)så kjørte jeg av gårde i full fart ned til et senter som lå rett i nærheten medvenninna mi bakpå og jeg uten hjelm.Etter en liten stund kom manneninnom og stod å så på oss.Han kjørte opp på siden av mopeden da jeg satt på og rullet ned vinduet og fortalte at han var politi, og skulle ta seg av denne hendelsen. Han sa at han kunne gjøre at jeg ikke kommer inn til USA, og at han skulle kontakte meg på fredag. Må presisere at hele handlingen skjedde rundt 23-tiden en kveld. Han tok ikke personalia, spurte ikke om førerkort el. Har jeg grunn til å frykte dette? Redd jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Slik du beskriver det som skjedde tviler jeg på at denne mannen var politi. Hadde han vært det ville han nok ha bedt om å få opplyst personalia. Han ville nok sikkert bare skremme deg fra å kjøre moped uten hjelm.

Det er som du vet en grunn til at det er påbudt å ha på seg hjelm når man kjører moped, og det er også en grunn til at det ikke er tillatt å sitte mer enn en person på en moped. Hvis uhellet er ute risikerer du å få alvorlige skader selv om du kjører i lav hastighet. Og hvis politiet hadde stoppet deg hadde du fått en bot for dette.  

Les mer i artikkelen du finner nedenfor. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Kjører med ulovlig passasjer på mopeden

Moped (colourbox.com)

Venninna mi sitter bakpå mopeden min ganske ofte. Vet at det egentlig ikke er lov. Hva skjer om vi blir stoppet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd