Hopp til hovedinnholdet

hva kan straffen for bruk av hasj bli?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en regelmessig forbruker av weed, så mitt spørsmål er dette; Ettersom jeg er 18, hvilke konsekvenser har det for meg hvis politiet tar meg i å være ruset på cannabis? Blir jeg kun bortvist fra området de tok meg? Får jeg bot?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Legemiddelloven gjør all bruk av narkotika straffbart. Det betyr at selv små mengder er straffbart, f.eks besittelse av 1/2 g. hasj er straffbart. Etter legemiddelloven § 31 kan besittelse, men også bruk av narkotika straffes med bøter og fengsel inntil 6 måneder, eller begge deler.

Etter straffeloven § 231 er straffen for blant annet oppbevaring av narkotika bot og fengsel inntil 2 år.


Dersom du blir tatt for bruk av narkotika kan det også få andre konsekvenser for deg, f.eks. kan du få problemer med å få visum til USA. Du kan risikere å ikke komme inn på skoler som krever plettfri vandel, eller enkelte yrker som krever plettfri vandel.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd