Hopp til hovedinnholdet

En mann jeg har hatt sex med med lyver om alderen sin. Kan han straffes for dette?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 18 år. Jeg har holdt på med en gutt i ca et halvt år nå, men har kjent han i ca 2 år før dette. I disse to årene frem til i dag har jeg trodd at han var av 96-kullet, noe som skulle vise seg at han ikke var. Han lyger nemlig om alderen sin for at han skal få ha sex med jenter helt ned i 15-16 års alderen. Han her er altså 27 år. Dette fikk jeg vite i dag, men er usikker på hva jeg skal gjøre med det. Jeg har hatt tilgang til facebook profilen hans, der jeg har funnet mye informasjon om hva han driver med og hvordan han snakker med jenter. Det er helt tydelig at han lyger om alderen sin. Hva skal jeg gjøre? Jeg har selv lagt med han, men jeg hadde ikke anelse om at han var så gammel! Burde dette anmeldes, eller kan det anmeldes? Jeg har bilder som viser de forskjellige samtalene hvis det ville være nødvendig. Mvh sjokkert jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Den seksuelle lavalder i Norge er 16 år. Det seksuelle forholdet dere har hatt var etter det jeg forstår helt frivillig fra din side. Jeg forstår godt din frustrasjon. Det han driver med er absolutt ikke greit, men det er vanskelig å se at det at han har løyet om alderen sin gir grunnlag for å vurdere dette som et straffbart forhold når dere begge var over den seksuelle lavalder og dere hadde sex frivillig.

Hvis du er helt sikker på at han lyver for å få sex med jenter som er under 16 år kan det være en mulighet å tipse politiet om dette da det ikke er lovlig. Dersom man er over 16 år kan man velge selv hvem man vil ha seksuell kontakt med. Men det er veldig ugreit om han lyver om alderen slik at disse jentene tror at de er jevngamle.

Legger ved en artikkel som omhandler den seksuelle lavalder i Norge.

www.ung.no/sexogsamliv/2422_Seksuell_lavalder_-_hva_sier_loven.html

Med vennlig hilsen

Juristen (www.ung.no)

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd