Hopp til hovedinnholdet

Hvordan anmelder man noen til politiet?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på hvordan man anmelder noen til politiet? Må man ringe liksom, eller kan man gjøre det over nettet, eller ja hvordan anmelder man noen? Grunnen til jeg spør er fordi jeg fant akkurat ut at det er seksuell trakkasering når noen sender nakenbilder uoppfordret. Og ble anbefalt å anmelde det. Er veldig plaget av det å motta uønsket dickpicks av ulike gutter. Må jeg ringe politiet for å anmelde dette eller finnes det en lett måte å gjør det over nettet på?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei

Man kan anmelde noen lovbrudd (tyveri og skade) ved å fylle ut et digitalt skjema som ligger på politiets nettsider, men det finnes ikke noe tilsvarende skjema for seksuallovbrudd (bl.a. seksuelt krenkende atferd).

Hvis du vil anmelde dette, må du derfor gi en skriftlig eller muntlig anmeldelse til politiet. Hvis man gir en muntlig anmeldelse, skal denne skrives ned av ansatte i politiet, dateres, og underskrives av deg  Du kan ringe til din lokale politistasjon (se vedlagt lenke) eller møte opp på politihuset, så vil du få veiledning i hvordan du skal gå fram. 

Som du skriver, er det straffbart å sende slike bilder som du beskriver til noen som ikke har samtykket til det. Dette fremgår av straffeloven § 298. Straffen er bot eller fengsel inntil 1 år. 

 

Lykke til!

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd