Hopp til hovedinnholdet

Jeg visste ikke at karamblit kniver er ulovlige og vil levere den til politiet.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg er gutt på 16, spiller CS:GO og i det spiller så er det kniver som Karambit.. jeg var så dum å kjøpe en slik kniv på nettet uten å først sjekke om det var lovlig, når den kom var den veldig skarp, og det bekymret meg. jeg fant ut at det var ulovlig.. jeg er veldig redd og vil gi den fra meg til politiet med en gang, jeg er ikke en person som driver med ulovlige ting, jeg syntes bare den var fin. jeg tenkte meg ikke om. jeg har hørt at man kan få bot eller FENGSEL, jeg er redd fordi jeg vil ikke i fengsel og foreldrene mine vil bli sinte pga bot. men det må gjøres. hva gjør jeg? skal si fra til mamma om dette, og prøve å løse det. jeg går på videregående og det går veldig bra så langt, jeg vil ikke ødelegge det med fengsel. hvis jeg leverer den inn tror dere jeg får fengsel? og er boten stor? 16 år gammel gutt fra bergen! svar så fort som mulig!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er riktig som du sier at karambit kniver ikke er tillatt i Norge. Det er flott at du ikke ønsker å gjøre ulovlige ting og at du ønsker å levere inn denne kniven til politiet.

Jeg synes du skal snakke med foreldrene dine og fortelle det som det er, at du ikke tenkte deg om, at du kjøpte den på grunn av spillet og at du nå har funnet ut at den er ulovlig i Norge. Si til foreldrene dine at du ønsker å gi kniven til politiet fordi du ikke ønsker å gjøre ulovlige ting. Foreldrene dine kan da bli med deg og levere den til politiet. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer

Hvem kan straffes?

fengsel (colourbox.com)

Fengsel? Samfunnsstraff? Forvaring? Her kan du lese om hva som skal til for å straffe noen, og om hva straffen kan bli.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd