Hopp til hovedinnholdet

Har sendt lettkleddbilder med en gutt, angrer, bør hun være bekymret?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg snakket med en gutt fra klassen, vi sendte lettkledde bilder til hverandre (men aldri nakenbilder). Han sendte drøyere bilder enn meg men, det jeg er redd for er at han har tatt bilder av tlf med iPad eller noe annet. Jeg har ikke fått noe inntrykk av det men er redd han kan ha gjort det og jeg vil helst ikke spørre eller snakke med han fordi vi ikke akkurat er på talefot. Jeg vet jeg gjorde noe galt og jeg angrer. Jeg vet han ikke screena snapene (for det hadde jeg sett) men er redd han tok bilder med iPad eller noe annet. Hva skal jeg gjøre? Bør jeg være bekymret eller overtenker jeg? Hilsen stressa jente som plutselig begynnte å tenke

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss!

Mennesker gjør feil hele tia, sånn er det bare. Dersom du tenker at du har gjort noe du ikke skulle ha gjort er det lurt å annerkjenne det. Også tenke at du har mulighet til å lære noe av det.

Det å sende lettkleddbilder til hverandre kan være både spennede og sexy, så lenge man stoler på motparten. Det høres ut som du ikke er helt trygg på denne gutten. Da blir du fort usikker og kan havne i en situasjon hvor du angrer og er bekymret for at bildene har blitt lagret på ett eller annet vis.

Dersom han har bilder av deg lagret, uten ditt samtykke, så er det ulovlig. Å være i besittelse av (for eksempel lagre) seksualiserte bilder av barn (personer under 18 år) er straffbart.

Den enkleste løsningen på ditt dilemma er å snakke med han. På den måten kan du finne ut om han har bilder av deg eller ikke. Kansje er han også stressa for om du har bilder av han...?

Kansje overtenker du, og kansje er det ingenting å være bekymret for. Snakk med han, så finner du ut av det. Når man har sett hverandre lettkledd så bør man også kunne snakke sammen ;)

Dersom han ikke vil prate med deg eller du er usikker på om han faktisk har bildet eller ikke, så kan du gå til politiet og anmelde han. Du har retten på din side til å gjøre det.

Alle gjør feil, det er sånn man lærer <3

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

Gutt med bukse og boxershorts på knærne (colourbox.com)

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt holder i mobiltelefon i senga (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd