Hopp til hovedinnholdet

Urinering på offentlig sted - får man bot og kommer det på rullebladet? 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg og vennen min hadde den fantastisk gode ideen å tisse i en søppelkasse... Denne søppelkassen sto nærme en dør og over døren så var det ett kamera. Når jeg så dette begynte vi å løpe selvfølgelig, og vi ble ikke tatt. Det jeg lurer på er om vi kommer til å få bot eller Ikke, og hvis vi får bot kommer dette da på rullebladet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du blir anmeldt og politiet etterforsker saken og finner ut at det var deg, vil du sannsynligvis få et forelegg (bot) for urinering på offentlig sted. 

Hvis du får et forelegg vil dette registreres i bøteregisteret. Lovbruddet vil ikke fremgå av den ordinære politiattesten din (rullebladet), men det kan stå på den uttømmende politiattesten. I bestemmelsen om uttømmende politiattester, står det at det ikke skal stå reaksjoner som er ilagt en person som var "under 18 år på gjerningstidspunktet og som ikke har begått alvorlig eller gjentatte lovbrudd, og som heller ikke har begått nye lovbrudd". Så lenge du ikke begår nye lovbrudd, vil det derfor ikke stå på den uttømmende politiattesten din heller, dersom du faktisk får en bot. 

Du kan lese mer om politiattester i vedlagt artikkel. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd