Hopp til hovedinnholdet

Er dette voldtekt?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg har en kjæreste som er ett år eldre enn meg, vi var på hytta ho sin for en stund siden bare oss to og jeg hadde en del å drikke, ho hadde også litt, jeg bar helt vekke og spurte hun om ho ville ha sex med meg, ho hadde sagt til meg før vi begynnte at ho ville ha sex med meg fordi vi kom inn på den samtalen, og når vi var fulle så sa ho ja jeg vil gjerne d, så da hadde vi sex, nå etterpå så sier ho at jeg voldtok hun, er dette voldtekt? Og hva faen skal jeh gjøre, vil drepe meg selv, klarer ikke leve vite at jeg har voldtat ei jente, ho har også sagt dette til noen veninner

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Det høres vanskelig ut for deg og jeg forstår du er fortvilet over situasjonen du nå er i.

Hvis man har sex og en av partene har sagt nei til det, og en likevel fortsetter og ignorerer verbale og/eller fysiske motstandsforsøk, så regnes det som grensekrenkelse/overgrep eller voldtekt.

Hva som skjedde den kvelden på hytta, er det bare dere to som vet. Ut fra beskrivelsen din har dere to ulike opplevelser fra hva som skjedde der. Du husker det som sex som dere begge var med på, mens hun sier til deg og venner nå i etterkant at du voldtok henne.

Jeg synes dere to bør snakke sammen om det som skjedde, og det beste vil kanskje være å få inn en tredjeperson, for eksempel en fagperson, som kan snakke med dere sammen. Da får dere mulighet til å fortelle hvordan dere opplevde hendelsen, og fagpersonen kan hjelpe dere å sortere. Forhåpentlig kan dere bli enige om et hendelsesforløp uten av noen av dere har det vondt og går med vanskelige følelser for hverandre. 

Helsesøster på skolen og Helsestasjon for ungdom er steder dere kan oppsøke for å få til en god samtale. Du kan også gå dit alene i første omgang for å få litt hjelp for hvordan du skal gå frem for å invitere henne med til en slik samtale.

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg ber deg om å lese. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer

Angrer du etter sex?

Angrende gutt (www.colourbox.com)

Å ha sex kan være både deilig og fint. Likevel er det slik at noen opplever å angre etter at de har hatt sex med noen.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer

Var det en voldtekt?

På fest #ikkegreit / ung.no

Jeg husker ikke noe av det som skjedde, men jeg er redd for at jeg har blitt utsatt for en voldtekt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser