Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å ha samleie med hunder?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hei! jeg er en veldig kåt 14 år gammel gutt. ingen jente vil være sammen med meg men jeg synes at hunden min ser fin ut. jeg lurte på er det ulovlig og ha samleie med hunder og isåfall hva er straffen for det. hvis hunden min også er med på det er det da greit? jeg har opplevd at hunden min jukker på meg og da er vell han med på det? takk for svar

Besvart 12.09.2018 08:52
 

Svar
Hei
 
Ifølge dyrevelferdsloven § 14 er det forbudt å ha seksuell omgang med dyr eller å foreta seksuelle handlinger med dyr. Straffen er bøter eller fengsel i inntil ett år eller begge deler, så lenge handlingen ikke rammes av en strengere straffebestemmelse. Det er ulovlig og straffbart selv om du oppfatter at hunden "er med på det". 
 
I de fleste tilfeller innebærer seksuell omgang med dyr eller seksuelle handlinger med dyr alvorlig dyremishandling. Forbudet i dyrevelferdsloven gjelder likevel uavhengig av hvilken påvirkning det har hatt på dyret. 
 
Du oppgir at du er 14 år gammel, og kan dermed ikke straffes hvis du gjør noe ulovlig. Politiet kan likevel etterforske saken og innkalle deg og foreldrene dine til bekymringssamtale. De kan også kontakte barnevernet.
 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex