Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer når jeg møter hos politiet for å anmelde?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hva skjer når man anmelder hos politiet? Man er nødt å møte opp hos politiet i saken jeg skal anmelde. Hva gjør man når man kommer dit? Har vært hos støttesenter for kriminalutsatte og snakker mye med barnevernet men de bruker for lang tid på å hjelpe med anmeldelsen og det trenger å bli gjort så fort som mulig så jeg gjør det selv.

Besvart 10.03.2019 18:36
 

Svar
Hei

Dersom du vil anmelde et straffbart forhold til politiet kan du enten møte direkte på nærmeste lensmannskontor eller politistasjon eller du kan forsøke å ringe og avtale tid på forhånd. Det kan særlig være aktuelt om du skal anmelde alvorlige straffbare forhold som for eksempel vold eller overgrep. Når du kommer fram sier du hvem du er og at du ønsker å inngi en anmeldelse.

Når du skal anmelde hos politiet kan du ha med deg en tiltroperson. Altså en person du stoler på som kan være med deg i avhør. Dersom ikke noen fra barnevernstjenesten eller støttesenteret kan være med synes jeg du skal vurdere å ta med en annen. Denne personen bør ikke være vitne i saken du skal anmelde. En person som du har fortalt om det som har skjedd til er også å regne som et vitne. Derssom tiltropersonen din er et vitne i saken kan han/hun avhøres før avhøret ditt. Dette avtales med politiet.

Endel har også rett på bistandsadvokat betalt av det offentlige når de skal anmelde. Det kan du lese mer om her.

En fra politiet vil ta imot anmeldelsen fra deg. Han/hun vil først spørre endel om deg, som navn, adresse og lignende før de ber deg om å fortelle detaljert om det du kommer for å anmelde. Når du har fortalt om det som har skjedd så vil du bli stilt en del spørsmål for at den fra politiet skal være sikker på at det er forstått riktig. Det kan også være at du blir bedt om å gjenta endel av det du allerede har fortalt. Den fra politiet som tar imot anmeldelsen fra deg vil skrive forklaringen din ned i en rapport. Anmeldelsen er ikke ferdig før du har lest igjennom rapporten, kommet med eventuelle tillegg og rettelser og til slutt signert.

Når politiet har mottatt anmeldelsen fra deg går saken til etterforskning. Det kan være du må inn til et nytt avhør senere dersom det de finner ut at det er noe mer de må spørre deg om eller det har dukket opp ny informasjon gjennom etterforskningen.

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Vennlig hilsen forebyggende politi/Kripos i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd