Hopp til hovedinnholdet

Er det ulovlig å spre falske rykter?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, eg er en gutt på 14 år som har et rykte spredd på meg om en ting... Er det ulovelig å spre falske rykter som gjør at folk får eit dorlig intrykk på deg? Vil helst ikke gå rundt med dette rykte på meg

Besvart 06.04.2019 11:12
 

Svar
Hei

Det er ikke ulovlig å spre rykter, men det er veldig vondt for den som opplever det. Det eneste du kan gjøre er å motbevise at ryktet er sant. De aller fleste opplever i løpet av livet at et rykte blir spredt om seg selv som ikke er sant. Det er ikke så mye man får gjort med det.

Det du kan gjøre er å fortelle hvordan det egentlig er hvis noen spør deg. Vær deg selv og gjør som ingenting. Du får ikke gjort noe med ryktet uansett. Heldigvis er det som regel slik at de andre glemmer hva som har blitt sagt etterhvert. Hvis du er en flott gutt så er det det folk husker og tenker om deg, ikke et falskt rykte.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd