Hopp til hovedinnholdet

Mekling i konfliktråd som straff

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei det var en gutt som lagde en vid om meg og jeg andmeldte det til politie så står det straffeprosessloven §71 a hva betyr det.

Besvart 13.05.2019 12:10
 

Svar
Hei

Straffeprosessloven § 71 a omhandler mekling i konfliktråd. 

Når påtalemyndigheten (politiet) anser den siktede som skyldig, kan de sende saken til megling i konfliktråd. For at det skal bli megling i konfliktrådet forutsetter det at både du og gjerningspersonen ønsker å delta på det. Det er en frivillig løsning.

Det er flere gode grunner til å løse mindre alvorlige lovbrudd i konfliktrådet i stedet for domstolen. Det kan blant annet gjøre det enklere for deg å komme deg videre etter saken, og det kan bli lettere å forholde seg til gjerningspersonen senere, hvis han er en person i nærmiljøet ditt som du vil komme til å møte igjen.  

Les mer om konfliktrådet i vedlagte artikler. 

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Konflikter kan løses

Konfliktrådet

Han sier han skal banke skitten ut av meg. Hva skjer om butikken finner ut at jeg har stjålet? Sykla inn i en bil, og det ble merker. Ble trua, men saken ble anmelst

Mange får hjelp av konfliktrådene. Vi har samlet noen typiske spørsmål og svar her, husk at konfliktrådet kan være til god hjelp i en konflikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd