Hopp til hovedinnholdet

Straff for å se og oppbevare mystory av jenter i bikini?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Kan jeg bli straffet av å de at andre legger ut på my story jenter av truser/bikini og oppbevare det. Hvis skal jeg slette det

Besvart 14.05.2019 21:13
 

Svar
Hei

Hvis det er personen selv som har lagt ut bildet på mystoryen er det i utgangspunktet ikke noe i veien for at du ser på det eller oppbevarer det. Hvis bildet er av en person under 18 år eller av en person som ser ut som hen er under 18 år, kan det være omfattet av straffelovens bestemmelse om barnepornografi. Ifølge straffeloven § 311 er det ulovlig å ha bilder som seksualiserer barn.

Hvis det er noen andre som har lagt ut bildene du snakker om, og ikke den personen som selv er avbildet, blir saken en litt annen. Det er i utgangspunktet ikke ulovlig for deg å se eller oppbevare disse bildene (forutsatt at straffeloven § 311 ikke er aktuell), men de som har delt bildene videre kan tenkes å gjøre noe ulovlig. Du kan lese mer om dette i artikkelen om deling av nudes nedenfor.

Hilsen juristen, ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt tar bilde av lettkledd jente (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd