Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå med kjepp av tre i lomma?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Vet det er liten sjanse for bli overfalt. Men hvis det skulle skje så er det greit å kunne forsvare seg. Derfor lurte jeg på om det er lov å gå rundt med en liten kjepp av tre i lomma

Besvart 14.05.2019 21:44
 

Svar
Hei

Så trist å høre at du er redd for å bli overfalt. Heldigvis skjer ikke dette så ofte, men man kan likevel være redd for at det skal skje. Hvis du tenker mye på dette anbefaler jeg deg å snakke med noen voksne om det, feks en lærer eller en helsesykepleier

Du lurer på om det er ulovlig for deg å gå med en kjepp av tre i lomma. Det finnes regler som sier at det er ulovlig å gå med kniv eller andre farlige redskaper. Det er litt vanskelig å svare konkret fordi jeg ikke vet hva du ser for deg når du sier en kjepp av tre. En helt vanlig trepinne vil ikke være ulovlig, men hvis du f.eks. spikker kjeppen slik at den blir veldig spiss og farlig så vil det kunne være ulovlig. 

Du er under 15 år, og dermed under den kriminelle lavalder. Du kan derfor ikke bli straffet selv om du begår ulovlige handlinger. Hvis du blir tatt i å gjør noe ulovlig vil politiet kontakte dine foreldre. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer

Kan jeg eie kniver og andre voldsprodukter?

Kniv (colourbox.com)

Hva er lov å eie, og kan jeg ha en kniv kun for trening?

Les mer

Er du mørkredd?

Mørkt soverom på natta (colourbox.com)

Dei aller fleste kjenner til begrepet «mørkredd» og mange har nok også på eit tidspunkt kjent seg utrygge i mørket. Spesielt er det å vere mørkredd vanleg hos barn. Men også ungdommar og vaksne kan oppleve å vere mørkredde. Korleis kan vi forstå det, og når blir det eit problem?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning