Hopp til hovedinnholdet

frastjålet parfyme, hva kan gjøres?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg og noen venner hadde tenkt å dra på en klassefest. Jeg hadde lyst til å "pynte" meg litt ekstra, så jeg tok med meg en helt ny parfyme jeg hadde fått, som hadde en verdi på mellom 1500 og 2000 NOK. Jeg skulle møte noen venner hjemme hos en av de før festen. Vi hadde gått rundt 150 meter da han ene innså at han hadde glemt en brus der, så jeg sa at jeg kunne løpe og hente den. Jeg la parfymen i gaveposen hans, og løp. Da jeg var kommet tilbake spurte jeg om å få den tilbake. Så sa han at han aldri hadde fått den fra meg. Jeg var jo 110% sikker på at jeg hadde gitt den til han. Så sa han vi var hos at jeg kanskje hadde glemt den hjemme hos han. Dagen etter dro vi dit for å lete, vi lette lenge, men den var ingen steder. Han spurte til og med foreldrene for å dobbeltsjekke at de ikke hadde lagt den noe sted, men de hadde heller ikke sett den. Flere uker har gått, og jeg har enda ikke fått den tilbake, og alle tre nekter for å ha tatt den, hva kan jeg gjøre for å få den tilbake? Gutt15

Besvart 20.05.2019 13:59
 

Svar
Hei

Sånn jeg forstår spørsmålet ditt så mistenker du at en venn, eller noen i hans familie, har stjålet din parfyme etter at du la den i hans pose. 

Så rart at parfymen er borte, det er ikke lett å si hvor den kan ha blitt av. 

Du kan anmelde dette til politiet. Det vil så være opp til politiet hvordan de håndterer en slik anmeldelse.  

Du kan også snakke med foreldrene dine og høre om de har forsikring som kanskje dekker dette. Som regel krever et forsikringsselskap at du anmelder forholdet, men ikke alltid. 

Forhåpentligvis dukker parfymen opp igjen, kanskje noen av de andre som var på klassefesten har sett den?

Det mest praktiske å gjøre i første omgang, er at du kan jo henge opp en lapp i klasserommet der du ber alle se i vesker og jakkelommer, og dersom noen finner den kan de levere den anonymt til resepsjonen. Kanskje noen har tatt den og har dårlig samvittighet og ikke vet hvordan de skal levere den tilbake uten at du blir sint. Hvis de da har en mulighet til å levere den anonymt tilbake til deg, kan det være de gjør det! 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd