Hopp til hovedinnholdet

Jeg har brutt loven mange ganger og gjør det fortsatt.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg har brutt loven mange ganger og gjør det fortsatt. Jeg bryter loven hver dag. Jeg bryr meg ikke om konsekvenser eller hva som kan skje i fremtiden for hva jeg gjør. Jeg bryr meg bare om her og nå, og hva jeg vil akkurat i øyeblikket. Jeg bryr meg ikke om konsekvensene for mine handlinger. Bør jeg begynne å være mer ansvarlig? Bør jeg sakke med psykolog?

Besvart 21.05.2019 22:13
 

Svar
Hei gutt 16 år

Først og fremst må jeg si til deg at hvis du bryter loven hver dag er du heldig som ikke er blitt tatt for dette til nå. Samtidig tenker jeg at siden du forteller dette til oss har du kanskje noen tanker eller ønsker om å endre atferden din. De fleste mennesker tenker over konsekvenser av hva de gjør og de fleste mennesker planlegger bevisst eller ubevisst sin  fremtid og unngår å gjøre i dag ting som kan ødelegge for dem i fremtiden. Det at du nå ikke tenker på konsekvensene eller bryr deg om det er nok ikke helt vanlig blant folk flest.

Derfor vil jeg anbefale deg å ta en prat med noen du stoler på og har tillit til. For eksempel en venn ,en voksen eller helsepersonell som en helsesykepleier eller psykolog. Husk at både helsesykepleier og psykologen har taushetsplikt.

Det du kanskje ikke har tenkt over er at med din holdning kan du komme til å gjøre ting som får alvorlige konsekvenser for fremtiden din, som feks at du må sone i fengsel og dermed bli fratatt din frihet for kortere eller lengre tid. Det er noe de færreste ønsker. Den situasjonen bør du derfor unngå.  

Jeg håper svaret mitt gir deg motivasjon til å gjøre en endring i livet ditt. Jeg ønsker deg det beste og lykke til. 

Med vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lovbrudd av de mellom 15 og 18 år

Gutter i hettejakke

Du er over den kriminelle lavalderen, men likevel ikke myndig. Hvilke regler gjelder for deg mellom 15 og 18?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd