Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg finne et nummer som er reservert mot katalogoppføring?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg har fått mange mobilmeldinger fra et telefonnummer som er skjult på internett og jeg vet ikke hvem avsenderen er. Jeg har også fått mange chatmeldinger på msn fra noen jeg tror er samme person. Hvordan kan jeg finne ut hvem som eier dette mobilnummeret når det ikke står oppført verken på 1881 eller gulesider? Jeg vil ikke gå til politiet med det, men det hadde hjulpet veldig om jeg hadde visst hvem det var som gjorde det. noen tips om hvordan jeg kan finne det ut? jeg har prøvd å ringe nr flere ganger, til og med fra andre sine mobiltelefoner, men det er ingen som svarer... Jeg vet at andre jenter på skolen har vært utsatt for det samme, fått sms fra dette telefonnummeret, men de vet heller ikke hvem det er fra. takk på forhånd jente 18 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Sannsynligvis er dette nummeret reservert mot katalogoppføring. Det vil si at det ikke listes hos de forskjellige telefonkatalogene. Du kan forsøke å ringe Telenor, Netcom eller Tele 2 og høre om de har noe informasjon. Men om nummeret er hemmelig så vil du ikke få noe informasjon derfra.

 

Om du føler det truende bør du varsle politiet, du kan også fint blokkere profilen fra videre kontakt på MSN.

Mvh,

Ole Morten Knudsen

slettmeg.no

Datatilsynet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem som ser deg?

Mann ser gjennom persienner (colourbox.com)

Hvem bør ha innsyn i datamaskinen du benytter på skolen? Lærere? Klassekamerater? Foreldre? Og hva skal de kunne se og bruke det til? Les mer om hva andre kan finne ut om deg ved å sjekke PCen du bruker.

Les mer

Stopp uønsket sms og mobile tjenester

Reklame? Nei takk! (ung.no)

Mottar du sms med innhold du ikke helt forstår, gjerne med en lenke til å laste ned innhold av et eller annet slag? Da er sannsynligheten stor for at du har bestilt en abonnementstjeneste som du betaler for helt til du stopper den.

Les mer

Slik unngår du hacking av PCen din

Hacking (colourbox.com)

Redd for andre skal ta over eller hacke maskinen din? Her er rådene som gjør deg bedre rustet mot angrep på maskinen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd