Hopp til hovedinnholdet

Politiattest, jobb på skole, forenklet forelegg, narkotikalovbrudd

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei! jeg er 20 år og for over et år siden ble jeg tatt for besittelse og mistanke om røyking av hasj. deretter fikk jeg et forenklet forelegg på 4000 kr som jeg har betalt. nå for ikke lenge siden måtte jeg ha vandelsatest i forbindelse med jobbing på en skole, som igjen er det jeg alltid har hatt lyst til. men dommen min står på rullebladet. der står det i tillegg at grunnen til at den dommen vises er at det kom en ny lov ang. hasj i august 2011. spørsmålet mitt er da at skal det egentlig stå på rullebladet på den begrensede politiatesten hvis den loven kom etter det tidspunktet jeg ble tatt??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Det stemmer at vi har et prinsipp og en hovedregel i Norge om at lover ikke skal kunne få tilbakevirkende kraft. Dette prinsippet gjelder også for brudd på straffeloven. Det er imidlertid vanskelig å si noe konkret om loven du viser til, da du ikke gir konkrete opplysninger om hvilken lov det dreier seg om.

 

Du kan imidlertid lese mer om hva som kommer på politiattesten når du skal arbeide med barn i grunnskolen her. Som du ser, vil det stå i politiattesten i 2 år dersom en person er bøtelagt for narkotikalovbrudd og skal jobbe med barn i grunnskolen.

 

Dersom det er noe du lurer på knyttet til din politiattest, kan det være lurt å ta kontakt med politiet.Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lovbrudd
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lovbrudd