Hopp til hovedinnholdet

Ble tatt for nasking av ett bladet for 2 år siden da jeg akkurat var fylt 18 år. Lurer på om jeg kan jobbe med barn da, f.eks. barnehage?

 

Spørsmål
Hei! Jeg ble tatt for nasking av ett bladet for 2 år siden nesten nå. var akkurat fylt 18 år da dette skjedde :/, bare lurer på om jeg ikke kan jobbe med barn da? barnehage foreksempel. Har ikke gjort noe annet 'galt' elr blitt tatt for noe. er eneste dette jeg har blitt tatt for. Fikk bot på 3000 kr, å de er betalt for lenge siden. dette kommer på rullebladet mitt sant? hadde vært fint om du kunne skrive litt om hva som KAN stå hos politiet om meg osv. *Håper på svar*
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Når du skal jobbe med barn for eksempel i barnehage må du få noe som heter en begrenset politiattest. Der vil det bare fremgå forhold som har betydning for arbeid med barn, for eksempel om du har begått overgrep, vært voldelig eller lignende. Dette forholdet vil nok ikke komme frem på attesten din.

Du kan lese mer om hva som kommer på ”rullebladet” i en artikkel her på ung.no (se lenke under).


Hilsen Juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Nærbilde av gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rullebladet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rullebladet


Quiz: Hva vet du om idrett og trening?

Hva er aldersgrensen for å bli seilflyver?