Hopp til hovedinnholdet

Finnes det et maksimalt antall prøver man kan ha på én uke?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går andre året på videregående skole. Denne uken har jeg hatt prøve på både tirsdag, onsdag, torsdag og skal ha på fredag (alle i forskjellige fag). Finnes det ingen grense på hvor mange prøver man har lov til å sette opp i løpet av en uke? Har hørt at man maks kan ha 2 prøver på en uke, er dette sant?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. 

Det er ingen formelle begrensinger for hvor mange prøver man ha i løpet av en uke. Skolen står fritt til å organisere undervisningen og dermed tidspunktene for vurderingssituasjonene. Ofte er det slik at lærerne koordinerer seg i mellom, slik at det ikke blir veldig tett mellom prøvene. Det er vel også vanlig at elevene kan si sin mening om tidspunktene for de ulike vurderingssituasjonene. Som regel så legger faglærerne til rette slik at det ikke blir et for stort press på elevene, men mot slutten av skoleåret begynner tiden å renne ut, og det er derfor ikke uvanlig med mange vurderingssituasjoner i denne tiden. 

En god idé er å ta dette opp gjennom skolens elevråd. Da kan skoleledelsen få beskjed om dette problemet gjennom riktig kanal, og da er det mer sannsynlig at det blir gjort endringer. 

Med vennlig hilsen,

Anders Gram Giskemo

Elev- og lærlingombud i Oslo kommune

- i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett