Hopp til hovedinnholdet

Brudd på vegtrafikkloven - kan jeg søke på Politihøgskolen?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Heisann, gutt på 17 år her. Jeg var nå rett før helgen involvert i en trafikk ulykke der jeg på moped kjørde inn i siden på en gaffeltruck som rygga ut i veien forann meg og jeg klarte ikke og stanse, og traff selvsagt denne. Gaffeltruck sjøføren innrømte til Politiet senere at han ikke så seg sikklig for før han rygga ut, og så meg ikke. Jeg ble send på sykehus o.l. Men da min Mor i dag var ut til Politiet for og hente nøklene til mopeden finn hun beskjed om at det var opprettet en sak mot gaffeltruck sjåføren. Men så nevnte og Herr. Politi at det kanskje ville blir opprettet en sak mot meg, ettersom det var 50 km/t på stedet og jeg hadde ca 55 eller noe rundt det, ettersom jeg ikke klarte og stanse, og jeg hadde vikeplikt til venstre (dette var rett før et kryss) Det jeg lurer på nå er om hva utvallet til denne saken kan bli ettersom jeg lurer ganske mye på og selv bli Politi, betyr det at jeg blir anmeldt og på grunn av dette ikke kommer inn på Politihøyskolen? Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å komme inn på Politihøgskolen er det krav om at man har plettfri vandel. Hvis man har fått bot eller fengselsstraff har man ikke plettfri vandel. Du kan lese mer om dette på Politihøgskolens nettsider.

Hvis det blir opprettet sak mot deg for dette forholdet, og politiet kommer til at du har brutt loven, vil jeg anta at du får en bot. Dersom du får bot for dette forholdet kan du allikevel søke om opptak på Politihøgskolen, men dette forholdet vil nok gjøre det vanskeligere for deg å komme inn. Selv om du i et slikt tilfelle vil ha noe på rullebladet skal det gjøres en vurdering av vandelen din, og om du anses egnet til å jobbe som politi.

Ved opptak til Politihøgskolen må søkerne blant annet gjennom et intervju der de får spørsmål om tidligere kontakt med politiet, og om de tidligere er straffet. I dette intervjuet må du være helt ærlig og fortelle om denne hendelsen. Politihøgskolen vil uansett kreve at du fremlegger uttømmende politiattest, og de vil også sjekke politiets registre, så du taper på å ikke fortelle om dette forholdet selv.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett