Hopp til hovedinnholdet

bor på hybel med hjelp fra barnevernet - kan kjæresten flytte inn?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg har nylig fått en hybelleilighet med hjelp av barnevernet. Kjæresten min og jeg har bodd sammen det siste halve året hos faren min, men det pga de dårlige forholdene så flyttet jeg ut. Vi har fremdeles lyst til å bo sammen, men vet ikke om det er noen lov som tilsier at vi ikke kan bo sammen. Min saksbehandler mener at det ikke er mulig og skylder på livsoppholspenger, men har ingen ordentlig grunn utenom det. I tillegg til at hun er så usikker på sine egne argumenter.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Du skriver at du ønsker at kjæresten din skal flytte inn på hybelen du har fått med hjelp fra barnvernet. Du skriver at barnevernet ikke støtter dette og sier det kan få konsekvenser for livsoppholdspenger.

Jeg foreslår at du tar kontakt med en saksbehandler på NAV-kontoret som kan orientere deg om reglene rundt penger til livsopphold. Det kan ha betydning dersom dere f eks er to og dersom kjærsten din har inntekt/får støtte, men det kan du høre mer om.

Det er ingen lov som sier at dere ikke kan bo sammen, men det kan få økonomiske konsekvenser for deg om du velger denne løsningen. Det kan jo også hende at saksbehandleren din synes du skal vente litt med å flytte sammen med kjærsten din - at det kan være bedre for deg å bo alene en stund til, men da bør hun si noe om hvorfor hun mener det.

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett