Hopp til hovedinnholdet

taushetsplikt til koordinator

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har en koordinator.har betrodd meg til henne om personlige ting.den ene tingen var at jeg hadde litt for lite mat hjemme hos mamma og den andre tingen var noe med omsorgsvikt i barndommen.jeg sa selvfølgelig at hun ikke skulle si det til noen.likevel sa hun rett ut til moren min mens jeg satt der hva jeg hadde sagt om mat hjemme,og mamma ble kjempesint.har hun egentlig lov til å bare bryte taushetsplikten sånn? Jeg er 18 år. Den andre tingen ringte hun til BUP og fortalte,og det gjorde alt verre og løste ingenting.dette var vel ikke grunnlag for å bryte taushetsplikten og si det til Bup?koordinatoren jobber på avlastning jeg går på,og de har vel lov å samarbeide med foreldre.men hun kan jo ikke si bort hemmelighetene mine forde,hu har jo taushetsplikt?hilsen jente som ikke liker koordinatoren sin

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss

Du skriver at du er 18 år og har en koordinator som jobber på avlasningen du er på. Koordinatoren har sagt ting til moren din og til Bup som du ikke hadde gitt henne lov til å si. Du lurer på om hun kan bryte taushetsplikten sin?

Det er litt vanskelig å gi deg et godt svar på det du spør om fordi jeg ikke vet hvor gammel du var da koordinatoren sa disse tingene og hvor koordinatoren er ansatt, dvs hvilke regler for taushetsplikt som gjelder for henne.

Det er jo også slik at noen ganger har ansatte som f eks jobber i NAV heller fastlegen plikt til å melde til barnevernet dersom de er bekymret for hvordan et barn har det hjemme. Og ander ganger, dersom det er fare for liv og helse, kan det hende man må fortelle ting til helsevesenet, selvom man har taushetsplikt. Og noen ganger dersom man blir innkalt til å vitne i en rettssak, må man fortelle sannheten, selvom man hadde taushetsplikt da man fikk opplysningene - så det jeg prøver å si er at taushetsplikten ikke er absolutt.

Jeg synes uansett du snakke med koordinatoren din og be henne forklare hvorfor hun mente hun kunne si de tingene, selvom du ikke hadde samtykket, og at det gjør at det blir vanskelig for deg å stole på henne.

 

 

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett