Hopp til hovedinnholdet

Kan læreren fortelle de andre lærerne om mine karakterer og anmerkninger?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Hvordan fungerer lærerenes taushetsplikt? Kan lærerene mine fortelle kollegaer som ikke er har meg i fag om hvordan jeg ligger ann faglig, sosialt eller med orden og oppførselskarakterer? Er dette personlig info som ikke skal deles eller er dette info som alle lærere på skolen skal ha tilgang til? Ifølge sosiallæreren på skolen gjaldt bare taushetsplikten at info ikke skulle slippe ut av skolen og lærermiljøet, ikke at faglærere ikke kunne dele karakterer, anmerkninger og oppførsel i timen med kollegaer.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er nødvendig at lærerne samarbeider rundt oppfølgingen av elevene, og de må derfor samarbeide rundt både karakterer og anmerkninger.

Det er vanligvis ikke nødvendig at alle lærerne på skolen får vite om karakterene dine eller anmerkningene dine, men jeg tenker at det er naturlig at lærerteamet, for eksempel alle lærerne på ett trinn, kan diskutere dette ved behov.

Jeg legger ved en artikkel om taushetsplikt i skolen.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Taushetsplikt i skolen

Taushetsplikt i skolen

Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er det egentlig, hvem har taushetsplikt, og hva betyr det i din skolehverdag? Her er en oversikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett