Hopp til hovedinnholdet

Lovlig å eie karambitkniv?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på om det er lov til å eie en karambit som denne https://elementalknives.com/collections/karambit/products/karambit-fade Man kan bruke den som en treningskniv eller ha den som utstilling, den er heller ikke så skarp som en vanlig karambit.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

våpenforskriften § 9 er det listet opp en rekke kniver og andre typer våpen som ikke er lovlige i Norge. Bestemmelsen gjelder særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter. Karambit- kniven faller inn under den type våpen som ikke er lovlige. Denne typen kniv er altså ulovlig fordi den fremstår som et voldsprodukt, uavhengig av feks om den er tveegget eller ikke. Det er derfor ikke tillatt å ha en slik kniv uavhengig av om du skal bruke den som samlerobjekt/utstillingsobjekt eller til jakt. Ifølge våpenforskriften er det verken lov å kjøpe, selge eller eie en slik kniv. 

Jeg vil anbefale deg å kontakte politiet på steder der du bor dersom du har flere spørsmål vedrørende denne typen kniv. I særlige tilfeller kan politimesteren i din kommune gi dispensasjon til å eie våpen som i utgangspunktet er forbudt etter våpenforskriften. 
Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett