Hopp til hovedinnholdet

Hvordan sender man inn bekymringsmelding til fastlegen når foreldre er veldig syke?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sendte en bekymringsmelding her om dagen angående min pappa til hans fastlege. Men syns det står så lite informasjon på nettet om hvordan dette funker. Slik jeg har forstått det, så har legen da plikt i å innkalle pasienten til kontrolltime. Spørsmålene er: - hva skjer deretter? - burde jeg følge opp meldingen ved å ringe å høre hva som har blitt gjort osv? - kan de i det hele tatt gi meg noen opplysninger med tanke på taushetsplikt? - hva skjer om pappa ikke møter opp? Det har seg nemlig slik, som jeg også har prøvd å få frem i meldingen, at han verken eier, telefon, pc, bankkort, pass eller husnøkler pga. hans nåværende tilstand. Han er veldig desorientert og mener selv han ikke klarer å passe på tingene sine. Poenget er at han nærmest er umulig å nå, han åpner omtrent ikke posten sin og har heller ikke kontroll på dato og tid på døgnet. Så dersom legen kun sender ut innkalling via post er det til ingen nytte. Vil legen da bare regne med at han ikke ønsker å møte opp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig for oss å kunne gi deg veldig gode råd siden vi ikke vet hva som feiler din pappa og hvor syk han er.

Hvis det gjelder demens kan du ringe demenslinjen. Du kan lese mer om denne her.

Hvis det gjelder psykisk sykdom så kan du ringe landsforeningen for pårørende innen psykisk helse sin rådgivningstelefon, som du kan lese mer om her. 

Disse kan hjelpe deg litt mer ved å snakke med deg enn hva vi kan gjøre her på nettet hvor vi ikke får så mange opplysninger. 

Det er også helt greit å høre med fastlegen og gi informasjon ved forverring eller for å høre om det er fulgt opp på annen måte enn brev. 

Det er fortvilende å være pårørende når man ikke får gjort noe konkret og man er redd for noen. Det skjønner sikkert også fastlegen, og forstår at du ikke maser men er bekymret. 

Håper du får god veiledning der du tar kontakt! Lykke til, og vi forstår at du er fortvilet. 

Hilsen Legen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett