Hopp til hovedinnholdet

Kan man bli brannmann, politi eller bli tatt opp i militæret hvis man har hjertefeil?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har en medfødt hjertefeil som gjør at jeg kan få vanskelig med p puste og av og til besvimer jeg på grunn av at jeg ikke får nok luft Jeg bare lurer på om det er nok til å hindre meg i å kunne bli politi eller brannmann eller og være i militæret. Jeg har veldig lyst til å være enten politi eller brannmann eller militæret men mamma sier at jeg nok ikke kan bli det. Er det riktig eller??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det finnes mange forskjellige typer hjertefeil, og noen blir bedre mens andre må man følge opp og kontrollere. 

Hvis du fortsatt er veldig hindret fysisk med din hjertefeil er det kanskje noe du blir fulgt opp av lege for å sjekke hvordan hjertet ditt fungerer med jevne mellomrom. 

For å bli politi, brannmann eller være i militære må man igjennom en helsesjekk og man må gjennom en fysisk test for å se om man klarer det fysiske arbeidet som det er i disse yrkene. Det er derfor mange som har sykdom som ikke kommer igjennom disse testene og ikke kan ta utdannelsen til disse yrkene.

Det gjelder ikke bare hjertet det gjelder også de som har dårlig syn, hørsel eller har andre sykdommer som kan være muskelsykdommer, skjelett eller problemer med lunger og hodet. Det føles utrolig urettferdig for de det gjelder at man ikke kan få ta en utdannelse man ønsker seg på grunn av en sykdom man overhodet ikke ønsker seg. 

Hvordan det er med deg og hjertet ditt kan ikke vi i ung si noe om. Vi vet ikke hva som feiler deg, og om dette er noe som kan bli bedre eller som vil være slik livet ut. Det er derfor best om du snakker med legen som følger deg opp og hører hvordan det vil bli for deg på sikt og hva legen tror kan være muligheter for deg.

Hilsen Legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette er kravene til Forsvaret

Løper på tredemølle (colourbox.com)

Hva kreves for å komme inn i Forsvaret? Les om de medisinske, fysiske og formelle kravene som må innfris for å tjenestengjøre.

Les mer

Politiutdanning - dette kreves av deg

Oiliti (colourbox.com)

Vil du jobbe med etterforskning? Trives du med mennesker og vil bidra til at samfunnet føles trygt? Da er kanskje Politihøgskolen noe for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett