Hopp til hovedinnholdet

Gjorde jeg noe ulovlig når jeg spurte en jente om nakenbilder?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg lurer på om det var ulovlig at en jente på 17 som sa hun var 13 og jeg var 13 nor det skjedde og jeg spurte om naken bilder for jeg trodde hun var 13 og det virket som hun ikke syntes noe negativt om det og hun sendte noen bildet og motor noen bilder selvom hun ikke akkuratt spørte men jeg sa jeg skulle også sende bilder hvis hun gjorde det. Og etter hun hadde sendt noen bilder da kom det en ny bruker som var typen til hun jenten på 17 og etter litt snakk dor han lurte på hvorfor jeg hadde spurt henne om nudes da fikk jeg vite hun var 17 ikke 13. Har jeg gjort noe galt med og spørre en annen jente som jeg trodde var på min egen alder eler har jenten som løy gjort noe ulovlig eller var det ikke gjort noe ulovlig her. Dette foregikk foresten på en kveld over nettet og galt bare ca 10 bilder. Jeg vet ikke om jeg hsr plassert dette spørsmålet riktig kategori men håper noen leser den. Mvh gutt akkurat blitt 14 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Etter norsk lov er det ulovlig å ha bilder som seksualiserer barn. Nakenbilder av barn under 18 år kan nok i mange tilfeller sies å være bilder som seksualiserer barn. Du har altså ikke lov til å ha, eller spørre om å få, nakenbilder av personer under 18 år, hvis bildet kan sies å seksualisere barn. Jenta har heller ikke lov til å ha nakenbilder av deg. 

Siden du er under den kriminelle lavalder (15 år) kan du ikke straffes hvis du gjør noe ulovlig. Hvis du gjør noe ulovlig kan likevel bli anmeldt og kalt inn til en samtale hos politiet sammen med foreldrene dine, men du kan altså ikke bli straffet.

Du må være forsiktig med å sende nakenbilder av deg selv til andre. Hvis du sender bilder av deg selv til noen du ikke kjenner kan du ikke vite helt sikkert om den personen du sender bilder til er den hun sier at hun er, og du har heller ingen kontroll over hva som skjer med bildet etter at du har sendt det.

Du kan lese mer om dette i artikkelen du finner nedenfor.  

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

Gutt med bukse og boxershorts på knærne (colourbox.com)

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett