Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg betale en faktura?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. En stund siden bestilte jeg et pakke fra nettet. Selgeren sendte den via DHL. Noen dager etter at jeg fikk pakken, så ble det sendt et faktura til meg fra DHL. Det er den typiske fakturaen for alle pakker som er av visst størrelse. Men siden jeg er 17 år gammel, så er jeg ikke helt sikker hva jeg kan gjøre. Så jeg vil spørre dere om jeg kan betale faktura selv, ved å gå til banken og betale den der via bank kortet mitt. Kan en 17 åring betale en sånn faktura selv? Til slutten så er det jo bare å gå inn i banken, og enten betale med cash, eller kortet og så belaster de fra kontoen. Er det mulig for meg å gå til banken og betale dette faktura? (Bank: Nordea)(Ikke nettbank) Takk for hjelpen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan gå i banken og betale fakturaen med kontanter eller ved å belaste kontoen din. Du må imidlertid betale et ganske stort gebyr ved at banken skal gjøre jobben. Jeg vil anbefale deg å la foreldrene dine eller noen andre som har nettbank betale regningen mot at du betaler beløpet til dem.

Det er foreldre som er ansvarlig for økonomien til ungdom under 18 år. Dersom du ikke betaler kan den du har gjort avtale om betaling med kreve at  foreldrene dine betaler eller at du leverer pakken tilbake.

 

Hilsen Husbanken i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett