Hopp til hovedinnholdet

Jeg kjeftet på politiet, blir jeg anmeldt nå?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, ble stoppet av politiet mens jeg var ute å kjørte med tanten min. Jeg trodde det var en eller annen mann som skulle klage på kjøringen så jeg gikk ut å spurte hva som var galt med litt hissig oppførsel. Da så jeg det var politi å han sa det til meg så snudde jeg å gikk inn i bilen igjen. Så kom han til bilen spurte om legitimasjon å sa til meg du må ikke ha så hissig oppførsel. Jeg beklaget å han sa det er greit. Spørsmålet mitt er da. Skrev han at jeg oppførte meg hissig i loggen sin? Blir jeg anmeld for det nå? Jeg bare kjefta litt på han å sa unnskyld med en gang han kom til bilen med legitimasjonen vår.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis han ikke sa at han skulle anmelde deg for at du var hissig og kjeftet på ham, så tror jeg nok ikke at du trenger å tenke mer på det. Det kan være at han noterte det i loggen sin, men det er ikke dermed sagt at du blir anmeldt.

Siden du ble stoppet, antar jeg at politiet vurderte at du kjørte på en måte som enten krevde en advarsel eller en anmeldelse og eventuelt en bot for brudd på vegtrafikklovens regler.

Så hvis du blir anmeldt vil jeg tro at det er på grunn av brudd på vegtrafikklovens regler, og ikke for at du kjeftet på politiet.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett