Hopp til hovedinnholdet

Faren min deler en hytte med sine 3 søsken. Har tanten min lov til å nekte meg å dra på hytten selv om det er greit for pappa?

Gutt 17 år
 

Spørsmål
Hei, faren min deler en hytte med sine 3 søsken, det jeg lurer på da er om tanten min har lov til å nekte meg å dra på hytten slev om dett er greit for pappa?
Datteren hennes har fått være der flere ganger alene med kjæresten sin, men jeg får ikke lov hos henne. Har hun virkelig rett til å bestemme dette alene?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg får ut i fra at din far og søsknene eier hytta sammen i sameie og at de eier like stor del hver. Hvem som kan bestemme hva på hytta kommer an på hvilke regler som gjelder for sameiet. Sameiere står fritt til å avtale seg i mellom hvilke regler som gjelder. Dersom det ikke er satt opp noen avtale, gjelder lov om sameie. Loven inneholder blant annet bestemmelser om bruk av sameiegjenstanden, men den omfatter ikke alle problemstillinger som kan oppstå i et sameie.

Det er på denne bakgrunn derfor ikke mulig å gi deg et konkret svar på hva din tante kan bestemme i forhold til hvem som får bruke hytta. Dette må din far, tante og de andre søsknene bli enige om. I og med at din pappa synes det er greit at du er på hytta alene, betyr det at han stoler på deg. Du og din pappa bør derfor forsøke å overbevise din tante om at også hun kan stole på deg i forhold til å bruke hytta alene.

Hilsen Juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett


Quiz: Hva vet du om chatting?

Hvordan skrur du av stedstjenesten (slik at den du chatter med ikke kan se hvor du befinner deg) på mobilen?