Hopp til hovedinnholdet

Får man beskjed om at man har fått en prikk på rullebladet?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei :) Dersom man har utført en handling som kan medføre en prikk på rullebladet, eller at man ikke kan søke om visum til utlandet, er dette noe man vil få beskjed om, enten via epost eller brev i posten? Jente, 20

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dersom du har fått en straff (bot eller fengsel) på noe ulovlig du har gjort, så vil denne straffen bli registrert på rullebladet ditt (i politiets reaksjonsregister). Du vil få beskjed fra politiet hvis du blir funnet skyldig og får en straff. Du vil også få beskjed fra politiet hvis feks saken din blir henlagt eller du ikke ble funnet skyldig.

Dersom du skal reise til USA, og du tidligere er straffet for noe, så kan det være at du må søke om visum. Da vil det være amerikanske myndigheter som bestemmer om du kan få reise inn i USA eller ikke.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet