Hopp til hovedinnholdet

hei hei, jeg er en 15 år gammel gutt og jeg har nå jobbet i en bedrift (resturang) i litt over et år nå og lurer på om jeg jobber for alt for lite har 70kr.t nå. mens jeg har andre venner som har lønn på mellom 85-140, disse vennene er på samme alder som meg. bedriften som jeg jobber i har tariff, noe som jeg egentlig ikke har fått med meg hva er. så om dere kunne gi meg en grei rask info om hva tarifflønn betyr.

Gutt 15 år
 

Spørsmål
hei hei, jeg er en 15 år gammel gutt og jeg har nå jobbet i en bedrift (resturang) i litt over et år nå og lurer på om jeg jobber for alt for lite har 70kr.t nå.
mens jeg har andre venner som har lønn på mellom 85-140, disse vennene er på samme alder som meg.
bedriften som jeg jobber i har tariff, noe som jeg egentlig ikke har fått med meg hva er. så om dere kunne gi meg en grei rask info om hva tarifflønn betyr.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

En tariffavtale er en avtale mellom en fagorganisasjon og arbeidsgiversiden. For eksempel Hovedavtalen mellom LO og NHO. Den fastsetter rammer for hvilke rettigheter og plikter som skal gjelde for sine medlemmer, blant annet størrelsen på lønn.

Hvis du vil ha tarifflønn må du melde deg inn i den aktuelle fagorganisasjonen som er representert på arbeidsplassen din. Ta kontakt med tillitsvalgt eller arbeidsgiver for mer informasjon, eventuelt andre ansatte.

 

Med hilsen

Svartjenesten i Arbeidstilsynet i

samarbeid med Ung.no

 

Vær oppmerksom på at vårt svar i denne e-post kun er veiledende kortinformasjon.


Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 815 48 222 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett


Quiz: Hva vet du om adopsjon?

Hvor gammel må du være for å være med på adopsjonsavgjørelsen?