Hopp til hovedinnholdet

Har de lov å beslaglegge kjøretøyet fordi dem tror det er trimmet?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Min bror ble stoppet av politiet igår fordi de syntes den bråket mye. Dempervatten i lydpotta har falt ut, han har liggende ny men ikke hatt tid til å skifte. Så kom jo det store spørsmålet om mopeden var trimmet, så de fikk ruse mopeden. De syntes den gikk fort opp på turtall så de er "sikre" på at den er trimmet. De beslagla mopeden på stedet og skal kontakte biltilsynet på mandag å høre når de kan komme å teste med tralle. Min bror trenger mopeden til og fra jobb, skole osv. Har de lov å beslaglegge kjøretøyet fordi dem tror det er trimmet?

Besvart 22.10.2018 22:55
 

Svar
Hei

Ja, hvis politiet mistenker at mopeden er trimmet, har de etter straffeprosessloven § 206, lov til ta beslag i mopeden. 

Hvis det etter undersøkelser skulle vise seg at mopeden ikke er trimmet, kan broren din undersøke med politiet om det er mulig å få dekket de ekstra utgiftene han har hatt som følge av beslaget. 

Les mer i vedlagte artikkel.

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Kjører trimmet moped

Mekker moped (colourbox.com)

Hvorfor er det egentlig ulovlig å trimme mopeden sin? Kan jeg få noen straff for det eller hva skjer hvis jeg blir tatt?

Les mer

250.000 ting du kanskje lurer på: ung.nos spørretjeneste på nett

Bruker mobil (colourbox.com)

Visste du at det ligger 250.000 spørsmål og svar ute på ung.no/oss? Sjansene er med andre ord store for at noen har stilt spørsmålet DU ikke tør stille eller visste du lurte på.

Les mer

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett