Hopp til hovedinnholdet

bør jeg anmelde dette som voldtekt?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! På nyttårsaften fra 2016 til 2017 var jeg på en fest. Jeg ble utrolig full og husker enda veldig lite. Jeg og vennene mine ble med noen gutter hjem og jeg gikk på rom med han ene. Etter vi gikk på rommet er det eneste jeg husker at vi har sex og jeg sier at jeg ikke vil og han sier "jeg vet du vil", etter dette husker jeg ingenting. Etter det husker jeg bare at jeg begynte å gråte og fikk panikk og sa til vennene mine at jeg ble voldtatt. I ettertid angra jeg på dette fordi jeg følte at gutten ble urettferdig behandla i og med at jeg var så full så vet ikke om jeg ville fortsette. Jeg snakket med gutten i ettertid og sa jeg overreagerte, noe jeg ikke mente. Nå i sommer så kom han med en trussel om å banke meg om jeg kom bort til meg igjen. Da tok jeg opp saken og sa til venner at han voldtok meg. Nå vil han anmelde meg for å spre falske rykter om han, men fra min side var dette et overgrep. Bør jeg anmelde, eller vil dette bli henlagt?

Besvart 08.11.2018 14:41
 

Svar
Hei

Dette er vanskelige tanker å gå med alene. Håper du kan snakke med noen om dette. Sånn jeg forstår deg, så opplevde du dette som en voldtekt. Selv om du ikke husker nøyaktig hva som skjedde, og du var full, så er det ikke din feil. Det kan likevel være en voldtekt, og det er ikke greit å ha sex med noen som ikke vil. Jeg synes derfor at du bør anmelde det til politiet. Men snakk med noen du stoler på for å få hjelp.

Hvordan politiet vil behandle denne saken, kan jeg ikke si noe nærmere om. Det kommer an på saken og bl.a. bevis og en rekke forhold om det er grunnlag for å ta saken videre eller ikke.

Det viktigste er for deg å kjenne på hva du vil gjøre. Les også artiklene våre nedenfor.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Hadde sex med en som kanskje ikke ville

Hånd (colourbox.com)

Jeg ble kjent med ei jente på byen forrige helg og hun ble med meg hjem. Vi var ganske fulle begge to, og vi lå sammen. Etterpå ble jeg litt bekymret for om hun egentlig var med på det frivillig eller ikke. Hun prøvde å si nei og sånt. Hva skjer om hun anmelder meg?

Les mer

- Har anmeldt falsk voldtekt

Jente snakker i mobil (colourbox.com)

Jeg var så utrolig sinna på eksen min som gikk fra meg, at jeg anmeldte han for voldtekt. Hadde bare så lyst til å hevne meg, han hadde vært utro og behandlet meg som dritt. Nå har jeg roet meg litt og angrer veldig på anmeldelsen. Han har jo aldri voldtatt meg. Hva vil skje nå? Kan jeg straffes for dette?

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett