Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bestille noe på nett, vil ikke at mor min skal finne det i posten.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg ønsker å bestille noe på nett, men jeg vil ikke at foreldrene mine skal vite om det. Moren min sjekker postkassen hver dag før jeg kommer hjem fra skolen

Besvart 18.01.2019 13:01
 

Svar
Hei gutt 16 år.


Jeg forstår at du kan synes det er vanskelig om du tenker at mamma kommer til å vite når og hva du får tilsendt i posten. Foreldre har ikke rett til å vite hva du får tilsendt, men jeg forstår at det kan være vanskelig om de begynner å spørre og lurer på hva som sendes til deg. 

Om pakken er så stor at den kommer til et postkontor og du må hente den der, vil du kun bli kontaktet via sms/mail med beskjed om å hente pakken.

Men om pakken er så liten at den vil komme i postkassen, har du en mulighet til å be om at all post som sendes til deg i en periode, oppbevares på ditt nærmeste postkontor. Her kan du så gå for å hente din post. Sjekk denne muligheten her.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett