Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være med læreren min på fritida?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke om jeg skriver på rett plass. Jeg har en lærer som jeg liker veldig godt, jeg sendte henne en email for å spørre om å snakke siden jeg stoler på henne. Nå snakker vi av og til sammen og siden jeg har sosial angst leser jeg engelsk til henne alene på et grupperom. Jeg liker veldig godt å snakke med henne og bare være med henne og jeg føler at hun liker meg også, så jeg har lyst til å være med henne på fritiden siden hun er en ganske god venn for meg selv om hun er læreren min. Jeg hadde valgt å vært med henne ovenfor vennene mine. Jeg gleder meg til skolen siden jeg vet at jeg får møte henne og snakke med henne. Går det an at vi er sammen på fritiden? Jeg vet ikke hvordan jeg skal spørre heller, eller om jeg skal bare holde kontakt med henne gjennom sosiale medier.

Besvart 18.02.2019 20:53
 

Svar
Hei jente 14 år!

Så fint at du har et nært og godt forhold til læreren din.

Jeg forstår at du spør om hvordan du bør gå frem for å høre om dere kan være sammen utenom skoletiden og om dette er ok.

Først og fremst kan du fortelle læreren din om hvordan du føler ovenfor henne. Si alt du liker og setter pris på, og forsøk å fortelle henne hvorfor du føler deg trygg og at du stoler på henne.

Da kan det være enklere for læreren din å forstå hvorfor du også ønsker å være med henne på fritida.

Noen ganger er det helt naturlig at lærer og elev får et godt og nært forhold. Da går det fint å møtes utenom skoletiden også. Samtidig har du blitt kjent med henne gjennom skolen, og hun er lærer og må derfor følge sine lover og regler.

Det betyr at dere fint kan være venner, men læreren din har ikke lov til å utnytte sin posisjon som lærer eller ansatt til for eksempel å bli kjæreste med en elev.

Lærere må være ekstra bevisste på det forholdet de har til elevene sine, slik at det ikke blir for nært.

Jeg vil råde deg til å snakke med læreren din om dette. Da kan dere sammen bli enige om hvordan dere kan ha et godt og nært forhold selv om hun er lærer og du er elev.

Hvis du synes det er vanskelig å fortelle henne dette, kan du skrive et brev, eller skrive noen stikkord slik at du vet litt hva du har tenkt å si. Det kan hjelpe deg. Kanskje kan foreldrene dine eller noen du stoler på også hjelpe til.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett