Hopp til hovedinnholdet

Falske våpen til bruk i cosplay, kostymer eller pynt.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Heisann, er litt usikker på om det er rett kategori å spørre men.. Jeg lurer på om det er lov å kjøpe falske våpen, altså plastikk som ikke kan gjøre noen form for skade og dermed bruke deler/falske våpen til cosplay, kostymer eller rett og slett pynting. Jeg har sett at folk har gjort slik i USA men er klar over at der er det andre regler. Men når det gjelder som samleobjekt pynt eller cosplay er det da lov å kjøpe dette og er det lov å ha med seg i offentligheten uten noen form for konkuranser etc

Besvart 11.03.2019 16:30
 

Svar
Hei
 
Det er i seg selv ikke ulovlig å kjøpe eller eie et falskt våpen. Disse selges i alminnelige kostymebutikker og leketøysbutikker.

Det er derimot ulovlig å ha med seg disse ute i offentligheten. Dette følger av straffeloven § 189 C. Her står det at man kan bli straffet med bot eller fengsel i inntil 1 år dersom man, på offentlig sted, har med "våpenetterligninger som lett kan forveksles med skytevåpen". Dette er fordi det lett kan skape frykt blant andre mennesker. 

Men å bruke falske våpen som pynt eller lek i eget hus er ikke noe problem. 

Hilsen juristen, ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett