Hopp til hovedinnholdet

Noen deler bildene som er lastet opp på Instagram

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jente 14 år Jeg delte et bilde av meg på Instagram og andre deler det vider... nå får jeg meldinger hele tiden om at jeg er hore... jeg lurer på om jeg da kan anmelde den personen som spredde bildet av meg uten min tillatelse? Jeg trodde folk kunne dele bilder på Instagram iten av at de blir spredd rundt

Besvart 18.09.2019 10:54
 

Svar
Hei


Det er ikke lov å ta andres bilder og dele med andre, selv om disse ligger ute på Instagram. Du kan selvsagt forsøke å anmelde saken dersom du ønsker det. Anbefaler at du tar kontakt med vedkommende som står bak det og forteller at det han/hun gjør er ulovlig. Du kan lese mer om hva som er lov og ikke her: www.pv.no/blog-nb/kan-du-bruke-andres-instagram-bilder/

Hilsen Slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente ser på mobilen sin og er lei seg (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

Gutt med bukse og boxershorts på knærne (colourbox.com)

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett