Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre når jeg mobbes på blogg uten å nevnes ved navn?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Finnes det noe jeg kan gjøre når jeg på nett blir mobbet og snakket om på en blogg, uten å ha blitt nevnt navn? Er ikke dette usynlig mobbing og en slags æreskrenkelse?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det spørs helt hva som står i bloggen. Ytringsfriheten har ganske vide tøyler. Men om det er snakk om ren mobbing og sjikane og falske påstander så vil det anses som æreskrenkende om du ut fra settingen kan identifiseres. Det vil si at folk som kjenner deg forstår at det er deg det snakkes om.

 

Når det er sagt så er det vanskelig å ta slike ting for retten. Selve paragrafen rundt æreskrenking er på vei ut av norsk lov og slike saker blir skjeldent prioritert av politiet og et sivilt søksmål vil fort bli dyr. Om du ikke selv når frem ovenfor den som har skrevet bloggen så er kanskje det beste å kontakte Konfliktrådet og spørre om de kan ta saken. De påtar seg meklingssaker gratis, men stiller som krav at begge parter er villige til å stille opp. Du kontakter da ditt lokale konfliktråd med en enkel forespørsel. Her finner du oversikt over de forskjellige konfliktrådene: www.konfliktraadet.no/no/Ditt-konfliktrad/

 

Hvis du ønsker mer konkret råd til hvordan du kan gå frem kan du også kontakte oss hos slettmeg.no direkte på hjelp@slettmeg.no eller telefon 22396990. Vi kan ikke slette informasjonen for deg, men kan gi råd om hvordan du best mulig kan gå frem for å løse saken.

Mvh,

Ole Morten Knudsen

slettmeg.no

Datatilsynet

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jenters usynlige mobbing

Trist jente

Hvordan foregår mobbing blant jenter? Hvem mobber hvem? Forskning viser at mobbingen blant jenter ofte er vanskelig å oppdage. Den foregår gjerne i det skjulte og mobbeofferet blir sjelden trodd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett