Hopp til hovedinnholdet

Tatt for røyking av cannabis? Har politiet lov til å ta beslag i mobilen?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Heisann, jeg lurer på. Om jeg har blitt tatt for et mindre lovbrudd. (Røyking av cannabis i dette tilfelle) men ikke noe beslag av narkotisk stoff. Har politiet lov til og konfiskere mobiltelefonen min og bruk den til og sjekke alt av logger? da mener jeg, meldinger/telefon/kontakter og ja til og med facebook fra mobil ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Blir man tatt for et lovbrudd, har politiet adgang til å ta beslag i mobilen og gå gjennom innholdet i den, dersom de mener at innholdet vil hjelpe etterforskningen deres. Politiets rett til ransaking følger av straffeprosessloven § 192. Se også straffeprosessloven § 203 og § 206.  

 

Du kan kontakte politiet og høre om mulighetene for å få telefonen tilbake, eventuelt når du kan forvente å få den tilbake. Du kan kreve å få en kvittering på at telefonen er beslaglagt.

 

Du kan lese mer om hvilke konsekvenser det å bli tatt for røyking av cannabis kan få for fremtiden i artikkelen du finner nedenfor.
 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Bruker hasj

Hasj (colourbox.com)

Hva er straffen for å bli tatt i å røyke hasj? Har kjøpt og vil røyke bare en sneip cannabis, hva skjer, hvis det er første gangen? Får man bot, eller gjelder dette kun for besittelse? Er det en eller annen ekstra dom for å røyke det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett