Hopp til hovedinnholdet

Jeg ønsker jeg var like populære som jeg var før. Må jeg finne meg nye venner?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei! Først vil jeg si at dere har en KJEMPE kul side! så var spørsmålet; før gikk jeg på barneskole altså en NORSK barneskole begynte der i 6.klasse. før det gikk jeg på en privat fransk skole i oslo. jeg starta etterpå på en bitteliten skole med nye folk. det gikk greit, å jeg begynte å trives veldig. etter hvert i slutten av 6klasse var jeg blitt den mest populære på hele skolen. jeg var med gutte vennene mine, å dem var utrolig bra. dem støttet meg ofte og var der med meg. dem støttet meg fordi jeg hadde gått igjennom vanskelige perioder. å jeg er der ennå. nå går jeg i 8ende. starta der "iår" eller ifjord om det blir mer riktig. dem splittet oss opp. jeg kom med min bestevennine. hu er super. men, det er ikke nok. nå når jeg går på skolen sier guttene så vidt "hei" til meg. dem smiler når jeg går forbi i gangen. men aldri hatt noen som helt ekte samtale med dem siden ungdomskolen. det er så vanskelig å gå igjennom. nå er jeg ikke så veldig populær, jeg mener ikke populær sånn at alle vet om deg. jeg tenker ikke akkurat på det. men det at jeg kanskje alltid har noen jeg kan løpe til å snakke med? og de jeg "henger" med er ikke meg i det hele tatt. de litt mer "kule" henger jeg litt med og. men bare LITT. jeg vet ikke hvorfor å jeg vet at om du er populær eller ikke samma det osv. men jeg vet ikke, det er vanskelig. veldig vanskelig. jeg blir ikke fornøyd. uansett, andre som ikke ser meg kan se meg som en heldigris som hverfall har venner. men jeg klarer ikke tenke sånn, å jeg trur det er feil å tenke sånn og. men jeg takler det ikke. jeg går til psykolog nå, ikke for det, men for de andre problemene. jeg fortalte det at jeg følte at hverdagen hadde noe svart som hang seg over meg, og at jeg føler ting er mørkere enn det dem egentlig er. når jeg ser med bare øynene og ikke hjerte så ser det fint ut, men når jeg føler på det, er det forfedelig. jeg tørr ikke presisere det at jeg var populær før å blabla jeg sa bare det jeg skrev over, jeg er så redd hu ikke tar meg serriøst. det kan hende dere og ikke gjør det. men det er hvert det. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre? finne noen venner som kan forstå osv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!


Ut i fra det du skriver høres det ut som om det er flere ting som kan være med å gjøre at du har det sånn du har det som du har det nå.

 

En ting er at de har delt dere opp det kan gjøre at man blir mere usikker i skole situasjonen. Dere har alle begynt å komme i puberteten. Det at hormoner påvirker både kropp og hjerne. Dette medfører ofte at mye oppleves anderledes enn tidligere. De fleste blir mer usikre og det kan medføre at vennskap oppleves andreledes enn før også. Det er ikke unormalt at man glir fra gamlevenner og finner nye  løpet av puberteten. Gi både gamle og nye venner en sjanse. Det kan hende at usikkerheten din gjør at du tror du er mindre populær enn du egentlig er.

 

Dette burde du absolutt ta opp med psykologen din. Det er en viktig del av livet ditt og tror absolutt at hun tar deg seriøst. Er det vanskelig kan du jo prøve å skrive det ned og gi det henne som brev.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Klima og miljø
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om klima og miljø


Quiz: Hva vet du om ytringsfrihet?

Ytringsfriheten har kommet sammen med utviklingen av hvilken styreform?